Besparen op vechtsport artikelen zoals puzzelmatten

vechtsport: kickboksen

Het beoefenen van een vechtsport is één van de meest en snelst groeiende sporten van deze tijd. Vooral de vechtsporten, waarbij je getraind wordt om jezelf optimaal te kunnen verdedigen, neemt in grote getale toe en dan vooral onder de vrouwen. Bij het aanleren van de vecht- en verdedigingstechnieken komt heel wat kijken. Het is niet alleen de techniek die een grote rol speelt, maar je wilt natuurlijk dat degenen aan wie les gegeven wordt, zich zo veilig mogelijk voelen. Het is beter om blessures te voorkomen dan te genezen. Gelukkig kunnen brand- en schaafwonden tegenwoordig worden voorkomen met behulp van kwalitatieve puzzelmatten.

Puzzelmatten zijn onmisbaar in de vechtsport

Welke vechtsport je ook beoefent, veiligheid gaat boven alles en dat is dan ook de reden dat een puzzelmat een onmisbaar element is tijdens het beoefenen van een vechtsport. Het is nou eenmaal logisch dat je tijdens de training of wedstrijd door je tegenstander onderuit gehaald wordt, daar ontkom je niet aan. Maar het is niet logisch dat je dan onder de brand- en schaafwonden komt te zitten. Door het gebruik van speciale puzzelmatten wordt dit probleem voorkomen en kun je dus zorgeloos genieten van jouw favoriete vechtsport.

Waar zijn puzzelmatten goed voor

Wat is nu eigenlijk een puzzelmat en waar is het goed voor? Puzzelmatten zijn speciale matten die dienen als bescherming tegen het vallen bij verschillende vechtsporten zoals judo, karate, aikido en nog vele andere vechtsporten. De puzzelmatten hebben het uiterlijk van puzzelstukken en puzzel je dan ook op een eenvoudige manier in elkaar. Handig, want je kunt de puzzelmat zo groot maken als je zelf wilt en is dan ook voor iedere ruimte geschikt. Met een speciaal daarvoor bestemde afwerkrand werk je de puzzelmat mooi af. Door de antisliplaag liggen de puzzelmatten stevig op de grond en kunnen niet verschuiven.

Besparen op vechtsport artikelen; puzzelmatten met afwerkrand

Diverse diktes puzzelmatten voor verschillende doeleinden

Puzzelmatten zijn er voor diverse doeleinden, echter de belangrijkste reden om een puzzelmat te gebruiken is om een veilige ruimte te creëren voor kinderen en volwassenen tijdens trainingen, en wedstrijden. Puzzelmatten  hebben doorgaans eenzelfde formaat van 1 x 1 meter, maar zijn wel in verschillende diktes verkrijgbaar, variërend van 1 centimeter, 2 centimeter, 3 centimeter en 4 centimeter dik. De 1 centimeter dikke puzzelmat is ideaal voor fitnesstrainingen, maar ook de perfecte ondergrond voor je kind om op te spelen. De 2 centimeter en 3 centimeter dikke puzzelmatten zijn uitermate geschikt om het wedstrijdveld van Karate of Taekwondo mee te bekleden, juist omdat de hoeken zo sterk zijn en niet zomaar losschieten of afbreken. Speciaal voor de vechtsporten waarbij ook worpen aan bod komen zoals bij Judo, Aikido en het Braziliaanse Jiu Jitsu zijn de 4 centimeter dikke puzzelmatten ontworpen.

vechtsport: Aikido

Betaalbare puzzelmatten van hoogwaardige kwaliteit

Puzzelmatten zijn vrij prijzig en variëren in kwaliteit. De basic puzzelmatten zijn voorzien van een antislip toplaag in wafelstructuur. Daarnaast is er ook een puzzelmat die afgewerkt is met een toplaag van rijstronerf  structuur, dit zorgt voor een nog betere grip tijdens het beoefenen van een vechtsport. De kans op schaafwonden als je onderuit gehaald wordt is op deze puzzelmatten nihil.

Natuurlijk wil je wel op je portemonnee letten als je puzzelmatten gaat aanschaffen, maar je wilt ook wel matten van kwaliteit. Een lage prijs en hoge kwaliteit gaan meestal niet goed samen, toch kun je puzzelmatten van topkwaliteit voor een prikkie op de kop tikken. De vraag is echter waar? Daar is een eenvoudig antwoord op te geven, want de goedkoopste puzzelmatten van hoogwaardige kwaliteit kun je het beste in een echte fightshop kopen, deze shops zijn niet alleen gespecialiseerd in puzzelmatten, maar ook in allerlei andere artikelen die je nodig hebt om je favoriete vechtsport optimaal te kunnen uitoefenen.

Besparen op vechtsport artikelen; krav maga wapen voor vechtsport

Wat heb je nog meer nodig tijdens het beoefenen van een vechtsport?

Als je een vechtsport gaat beoefenen dan is het logisch dat je gebruik maakt van de zaal en de materialen, zoals puzzelmatten en oefenwapens, van de vereniging waarbij je traint. Maar je hebt ook bepaalde artikelen nodig waar je zelf voor moet zorgen. Denk maar aan een judo/karate pak of de echte Krav Maga kleding, maar ook bokshandschoenen, bandages, een toque en allerlei beschermers. En soms is het veel fijner om je eigen oefenwapens te hebben. Ook daar is de fightshop de ideale plaats voor om deze artikelen te bestellen.

<strong>Voordelig jou vechtsport artikelen bestellen? Klik hier >>></strong>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Zuinigheidmetstijl.nl - Alle rechten voorbehouden.