Goedkoop carbid kopen; het is weer december

Carbid schieten

De decembermaand is nog maar nauwelijks een week oud of er wordt al massaal carbid gekocht. Carbid speelt in deze maand vooral een belangrijke rol bij carbidschieters, die natuurlijk proberen hun slag te slaan om het beste carbid op de kop te tikken. Over één ding kunnen we het met zijn allen eens zijn, het leven is duur. De één wat meer dan de ander, maar zuinig met je geld omspringen is in onze huidige maatschappij iets waar je niet aan ontkomt. En vooral de decembermaand is duur vanwege Sinterklaas- en Kerstcadeaus en het vuurwerk dat we aanschaffen. Hoe dan ook, we willen het toch zo goedkoop mogelijk houden.  Maar waar kun je goedkoop carbid kopen van hoogwaardige kwaliteit en toch niet de hoofdprijs  betalen?

Wat is carbid?

Carbid ziet er uit als een soort gesteente, maar dat is alleen maar het uiterlijk. In werkelijkheid wordt het gemaakt door cokes en gebrande kalk met elkaar te versmelten. Dit gebeurd in een elektrische oven, waar cokes en kalk in een groot vat in lagen op elkaar worden gestapeld. Door het versmelten van deze twee eenheden ontstaat er een steenachtig materiaal dat Calcium-Carbide wordt genoemd, in de volksmond ook wel carbid. Na het versmelten wordt het carbid tot kleinere stukken vermalen. Als dit goedje in aanraking komt met water ontstaat er een chemische reactie en komt er acetyleengas vrij wat enorm explosief is. De reactie die voortkomt uit de explosie is een mega knal en die knal is dus het ding waar carbidschieters nou zo op kicken, want wie brengt de hardste knal teweeg?

Goedkoop carbid kopen

Waar wordt carbid voor gebruikt?

Vroeger had men nog geen flessen met acetyleengas en daarom werd carbid gebruikt bij het smeden, maar ook als fietsverlichting. Tegenwoordig wordt carbid gebruikt bij het carbidschieten, een steeds populairder wordende sport tijdens de jaarwisseling. Maar het wordt ook voor het bestrijden van mollen, woelratten en woelmuizen gebruikt. Door een stuk carbid in de ondergrondse gang te leggen en er wat water bij te doen zal dit ongedierte op de vlucht slaan om nooit meer terug te komen in jouw mooie tuin.

Waar kun je goedkoop carbid kopen?

Wist je dat carbid te koop is op heel wat verschillende plekken?
Goedkoop carbid kopen doe je dan ook eenvoudig online, echter je moet er wel op letten dat je carbid koopt van hoogwaardige kwaliteit. Er zijn heel wat carbidverkopers die carbid aanbieden van een slechte kwaliteit. Met klasse A carbid weet je zeker dat je goed materiaal hebt voor alle genoemde doeleinden, zowel carbidschieten als ongediertebestrijding. Carbid van klasse heeft een keurmerk, maar ook daar wordt nog wel eens mee gesjoemeld. Je kunt het beste even navragen hoe het keurmerk tot stand is gekomen.

carbid brokken klasse A kwaliteit

Goedkoop carbid kopen

Goedkoop carbid kopen kun je het beste in de decembermaand doen, want tijdens de carbid-schiet-festiviteiten is carbid vaak in de aanbieding. Ook als je niet gaat carbidschieten, maar juist carbid nodig hebt om de mollen in je tuin te verjagen, is de decembermaand de tijd om carbid te kopen. Je kunt carbid heel lang bewaren, als je er maar voor zorgt dat er absoluut geen vocht bij kan komen. Bewaar je carbid op een vochtvrije plek in een afgesloten plastic zak in een emmer die je goed kunt afsluiten. Er zijn zelfs speciale bewaaremmers voor carbid te koop.

Goedkoop carbid kopen van TOP kwaliteit? Klik hier >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Zuinigheidmetstijl.nl - Alle rechten voorbehouden.