Kleding pimpen; een goedkoop alternatief

Kleding pimpen; een goedkoop alternatief

Soms kan ik behoorlijk lang voor de kast staan en gewoon niet weten wat ik aan moet trekken. Eerlijk gezegd ben ik een beetje uitgekeken op mijn kleding. Versleten is mijn kleding niet, dus eigenlijk is het zonde om het weg te doen en iets nieuws kopen dat kost vaak weer een berg geld. Ken jij dit gevoel ook, weet jij soms ook niet wat je moet aantrekken? Ik werd er helemaal wanhopig van, totdat ik ergens las dat je je kleding nieuw leven kunt inblazen, ze noemen het ook wel kleding pimpen. En weet je voor weinig geld heb je in een handomdraai weer een waanzinnige garderobe.

Wat heb je nodig voor kleding pimpen?

Zelf je kleding pimpen is heel eenvoudig en het is goedkoop. Je tovert je oude kleding om tot iets geheel nieuws,  het kost je alleen wat tijd. Ben je enthousiast geworden dan wil je misschien wel direct beginnen, maar zorg dat je wel de volgende materialen klaar hebt liggen voordat je daadwerkelijk begint. Je hebt sowieso een schaar, liniaal, naald en draad, lijmpistool en spullen om je kleding mee te pimpen nodig zoals studs, stof, steentjes en verf en dergelijke.

Do it yourself tips voor kleding pimpen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor kleding pimpen. Hieronder vind je diverse ideeën om je oude kleding een hippe  en vernieuwde look te geven.

Studs

Een hele eenvoudige manier voor kleding pimpen is met behulp van studs. Het resultaat is eens stoere look. Er zijn studs met een klemmetje, die je als je ze door de kleding gestoken hebt kunt omslaan en er zijn studs die je met behulp van een lijmpistool kunt bevestigen. Studs koop je in een hobbywinkel, maar je kunt ze ook via internet bestellen.

kleding pimpen met studs

Ripped

Vertoont je spijkerbroek tekenen van dunne plekken dan kun je met een schaar en een stanleymes heel simpel een ripped spijkerbroek maken. Zo kan je spijkerbroek nog wel eventjes mee. Een ander idee is om de broekspijpen eraf te knippen. Vind je het korte broekje dan wat saai, ga dan met het stanleymes en de schaar aan de slag. Binnen no-time heb jij een super coole korte broek.

Knippen

Knippen is echt de aller gemakkelijkste manier, maar ook de goedkoopste. Je kunt je T-shirt een spannende achterkant geven door er stroken in te knippen. Knip bijvoorbeeld stroken in de vorm van een hart en naai daarachter een andere opvallende kleur stof. Je krijgt zo een knallend effect.

Knopen

Ben je op zoek naar een manier om je blouse te upgraden, maar wil je er niet teveel energie insteken, vervang dan gewoon de knopen door andere wat meer opvallende knopen. Je gelooft het misschien niet, maar andere knopen op een blouse geven echt een heel ander gezicht.

Verven

Draag je bepaalde kleding niet meer omdat de kleur niet meer in is of ben je zelf uitgekeken op de kleur van je broek? Onderwerp die o zo lekker zittende broek dan eens aan een verfbad en je zult zien dat je er een waanzinnige broek voor terugkrijgt, waarvan niemand zal weten dat het gewoon je oude broek is.

Tie dye

Wist je dat je met behulp van water en bleekwater je spijkerbroek een hele hippe en aparte look kunt geven? En geen één broek is hetzelfde, elke broek heeft een ander vlekken patroon. Zet je broek een nacht in een emmer water waaraan je een flinke scheut bleekwater hebt toegevoegd. Om het aparte vlekkenresultaat te krijgen moet je de broek met dikke elastieken bij elkaar knopen. Prop bijvoorbeeld een pijp op en zet deze vast met een elastiek. Het resultaat is verbluffend.

kleding pimpen door bleken (tie dye)

Kant

Kant geeft je kledingstuk een spannendere look. Koop op de markt een stuk kant en je kunt beginnen met je DIY project. Zo zou je uit het rugpand van een blouse een brede strook kunnen knippen en uit het voorpand aan weerszijden een brede strook en deze vervangen door kant. In een mum van tijd is jouw saaie blouse omgetoverd tot een elegant en sexy geheel. Heb je een gat in je broek? Geen punt, naai er een stuk kant achter en het probleem is uit de wereld geholpen.

Strijkpapier

Een andere goedkope manier van kleding pimpen is strijkpapier. Je kunt een neutraal T-shirt of trui voorzien van de leukste prints. Je kunt naar eigen inzicht een leuk motief uit een lap stof knippen en deze met behulp van strijkpapier op je shirt strijken. Laat je eigen creativiteit er maar op los en je zult verbaasd staan over het resultaat.

Aan de slag met kleding pimpen

Met deze tips kun je aan de slag met kleding pimpen. Misschien heb je zelf wel hele andere ideeën of heb je helemaal niet zo’n creatieve geest. Welke kledingstukken zijn bij jouw aan de beurt om te pimpen?

Hier vind je enkele ideeën om je kleding te pimpen >>>

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Zuinigheidmetstijl.nl - Alle rechten voorbehouden.