Energiebesparing; lagere energierekening, meer comfort en een beter klimaat.

Energiebesparing

Energie is een natuurkundige grootheid. Eigenlijk is energie wat een levend wezen of een machine nodig heeft om “iets” te kunnen doen. Je kunt energie “bewaren” in bijvoorbeeld een batterij. Wanneer een object energie heeft kan het iets doen.

Waarom energiebesparing?

Energie wordt bijvoorbeeld gebruikt wanneer je een lamp aandoet, of telefoneert. De energie die je dan gebruikt komt uit bepaalde energiebronnen. Bekende energiebronnen zijn bijvoorbeeld gas, kolen en olie. Dit waren tot een aantal jaren geleden de grootste energiebronnen die we wereldwijd gebruikten. Maar: deze energiebronnen zijn eindig, ze kunnen dus opraken. Bovendien zijn deze bronnen allen schadelijk voor het milieu. Daarom is energiebesparing tegenwoordig geen overbodige luxe en wordt er nu vaak gebruik gemaakt van duurzame energie. Duurzame energie is energie die nooit opraakt, en ook niet schadelijk is voor het milieu. Voorbeelden van duurzame energie zijn windmolens en zonnepanelen.

Energie-subsidie

Energie-subsidie wordt door de overheid gegeven. Nederland kent inmiddels ruim 160 subsidieregelingen voor energie-subsidie. Wanneer je gaat investeren kom je vaak in aanmerking voor energie-subsidie. Energie-subsidie kan veel voordeel opleveren. Neem daarom contact op met je energieleverancier voor energiebesparing en energie-subsidie of zoek op internet op energie-subsidie.

Bekijk hier uw subsidiemogelijkheden voor energiebesparing via de Energiesubsidiewijzer >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Zuinigheidmetstijl.nl - Alle rechten voorbehouden.